зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

13 Листопада 2020
Рішення Президії ФПУ
На черговому засіданні Президії Федерації профспілок України, яке відбулося нещодавно було розглянуто ряд важливих питань щодо захисту прав працівників усіх галузей економіки та бюджетної сфери, зокрема в умовах карантинних обмежень, введених Урядом через пандемією СОVI-19.

Зокрема, було розглянуто питання « Про дії ФПУ та її членських організацій щодо вирішення проблеми по заборгованості з виплати заробітної плати». При розгляді даного питання було зазначено наступне. У зв’язку пандемією СОVID-19 заборгованість з виплати заробітної плати зросла на 20% і становить 3560, 9 млн. грн. Найбільш наявна заборгованість у працівників бюджетної сфери ( охорона здоров'я, освіта) та на державних вугледобувних підприємствах.

Враховуючи загострення проблеми заборгованості з виплати заробітної плати та з метою повернення зарплатних боргів, президія ФПУ прийняла рішення про направлення відповідних звернень до Президента України, Кабінету Міністрів України , Верховної Ради України щодо вирішення проблеми заборгованості по виплаті заробітної плати.

Також було розглянуто питання « Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2020року». Слід зазначити, що епідемія короно вірусу внесла значні корективи в організацію оздоровлення та відпочинку дітей спілчан у цьому році. Профспілкові організації змогли оздоровити лише 32 тисячі дітей і складає 16% від минулорічного показника. Президія ФПУ зазначає , що попри карантинні обмеження та фінансово-економічну кризу організація оздоровлення та відпочинку дітей залишається одним із важливих напрямків діяльності профспілкових організацій у 2021 році.

Слід зазначити, що Президія ФПУ прийняла рішення про підготовку до VIII З'їзду Федерації профспілок України, який має відбутися у березні 2021 року.