зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Жовтня 2020
Навчальний семінар щодо викорінення насильства і домагань у сфері праці
1-3 жовтня Федерацією профспілок України за підтримки центру Солідарності АТФ-КПП на базі Навчально-методичного центру ФПУ Чернігівської області відбувся навчальний семінар «Викорінення насильства і домагань у сфері праці».


Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в даному семінарі взяли участь Горошняк Світлана Анатоліївна – технічний інспектор праці Добропільської територіальної організації Профспілки, Вязьмін Олександр Євгенович–голова первинної профспілкової організації «Шахти « Україна» Селидівської територіальної організації Профспілки.


На даному семінарі обговорювалося питання насильства та домагання у сфері праці. Проблема психологічного тиску ( мобінгу) на робочих місцях нині є дуже актуальною. Щороку від нього потерпають тисячі людей, здебільшого жінки. Як захистити себе, як від нього оборонятися та які механізми слід використовувати обговорювали на семінарі представники всеукраїнських профспілкових організацій.

Конвенціяю Міжнародної організації праці № 190 «Про викорінення насильства та домагань у сфері праці» ухвалено у червні минулого року. Цей новий міжнародний стандарт має широку сферу охоплення, надає механізми захисту працівників і працівниць на робочих місцях. В Україні розмірковують над тим, як скоріше ратифікувати її. Насильство та незахищеність працівників на робочих місцях не тільки негативно позначається на здоров’ї людей, а й може призвести до інвалідності або ж взагалі загрожувати життю. Таких випадків на підприємствах чимало.


Головна мета профспілкових організацій привернути увагу громадськості до проблем щодо протидії насильству та домаганням у сфері праці. Незабаром в різних містах України проходитимуть подібні тренінги, семінари та акції, спрямовані на забезпечення гідних умов праці та створення сприятливого та безпечного робочого середовища, вільного від насильства.