зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

20 Вересня 2020
Засідання Антикризового енергетичного штабу
18 вересня під головуванням Прем'єр-міністра України відбулося чергове засідання Антикризового енергетичного штабу, в рамках якого обговорювали питання готовності теплопостачальних організацій до опалювального сезону та інші питання, пов’язані з успішною підготовкою до проходження зими.

Участь у засіданні взяли голова Профспілки Віктор Турманов, в. о. Міністра енергетики Ольга Буславець, Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, керівництво енергетичних підприємств, народні депутати. У режимі онлайн до засідання долучилися голови обласних державних адміністрацій.

Відкриваючи засідання Глава Уряду зазначив, що станом на 18 вересня Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону на 90%, а запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі. Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд визначив пріоритети виведення енергетичної галузі з кризи.

Також було обговорено ситуацію щодо оперативно розв’язання питання з проблемними ТЕЦ.

За підсумками засідання Денис Шмигаль також доручив очільникам обласних держадміністрацій щотижня проводити наради з підготовки до опалювального сезону та доповідати про їх результати Міністерству енергетики.

По завершенню даного засідання голова Профспілки мав розмову з Прем'єр-міністром України, в ході якої профспілковий лідер порушив питання бюджетного фінансування вугільної галузі в наступному році. Профспілковий лідер зазначив, що в поданому до Парламенту проекті Державного бюджету на 2021 рік видатки на вугільну галузь, визначені Міністерством фінансів України, на весь наступний рік становлять 4, 5 млрд. грн. і, що з такими бюджетними показниками ні про які запропоновані Урядом реформи мови бути не може.

В свою чергу Прем'єр-міністр зазначив, що він розуміє ситуацію у вугільній галузі і пообіцяв прийняти участь у вирішенні даного питання.

Також голова Профспілки озвучив критичну ситуацію , яка склалася на даний час на шахті « Краснолиманська» та вручив Главі Уряду листа по даному питанню.