зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Вересня 2020
ФПУ продовжують боротьбу за реформування податкового законодавства в частині оподаткування неприбуткових організацій.
Федерація профспілок України надає роз’яснення з приводу внесення змін до законопроектів зі спрощення бухгалтерської звітності.

Так, Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 № 466, який набрав чинності 23.05.2020, внесено зміни до зміни до абзацу 9 пункту 46.2 статті 46 щодо подання неприбутковими організаціями звіту про використання доходів (прибутків) та річної фінансової звітності.

Враховуючи зазначені законодавчі зміни, Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об`єднань профспілок звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Міністерства фінансів України з аргументованою пропозицією про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо звітування профспілковими організаціями тільки у разі порушень пункту 133.4 статті 133 Податкового Кодексу.

У відповідь на профспілкові пропозиції, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики повідомив, що позиція СПО профспілок буде доведена до відома народних депутатів України - членів Комітету, які є суб`єктами права законодавчої ініціативи, для використання наданих пропозицій у законотворчій роботі.

Одночасно Федерацією профспілок України напрацьовані пропозиції по внесенню змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» в частині звільнення профспілок та їх об`єднань від складання та подання фінансової звітності, а саме до статті 11 (Загальні вимоги до фінансової звітності) та статті 14 (Подання та оприлюднення фінансової звітності).

Для продовження роботи у законодавчому полі напрацювання ФПУ щодо змін законодавства передані представнику ФПУ в парламенті Сергію Рудику.

По матеріалам ФПУ.