зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

1 Вересня 2020
«Гори,гори шахтарська зірка!»
За ініціативи Голові Селидівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Бабича Володимира Миколайовича та за сприяння Голови Селидівської міської організації спілки жінок України Фаміної Галини Михайлівни 26 серпня 2020 року в черговий раз відбулася зустріч жінок-ветеранів підземного праці з нагоди святкування Дня шахтаря під гаслом «Гори, гори шахтарська зірка».


Такі зустрічі проводяться протягом довгих років. Перша зустріч відбулася в далекому грудні 1997 році. Було прийнято рішення назвати організацію «Шахтарочка» і вона увійшла до складу Селидівської міської організації Союзу жінок України. Це була не просто зустріч а й презентація перевиданої книги спогадів «Гори, гори шахтарська зірка».

Червоною ниткою через всю зустріч пройшла любов до свого рідного донецькому краю:
«Кажуть: - десь море і гори,Десь нафта є, алмази і газ,а у нас - степові простори,край шахтарський - рідний наш Донбас! »

У кожній згадці шахтарочок є такі слова: «Мені подобалося працювати в шахті, ми пишалися цим».

Це ті, хто в свої 17-18 років почали освоювати чоловічі професії, спустилися в шахту добували таке необхідне для країни вугілля. Працювали вони лебідчицями, коногонщиками, газомірниками, машиністами підземних електровозів, прохідниками і навіть забійниками (сьогодні ГРОЗ).

В гості до «Шахтарочки» завітали голова ППО ППВПУ ВП шахта «Курахівська» ДП «Селідоввугілля» - Корнеєв В.О., заступник голови ППО ППВПУ ВП шахта 1/3 «Новогродівська» ДП «Селідоввугілля» - Брусинський О.І., член профкому ППО ППВПУ ВП шахта «Україна» Нешин В.В., Сучков А.Є. - ліквідатор аварії на ЧАЕС, заслужений діяч культури України Кукушкін В.М., члени Селидівського виконкому, вчитель ЗОШ №6 Лозова Л., з концертом виступили самодіяльні артисти.

На завершення даної зустрічі жінки-ветерани висловили слова подяки та побажали гостям і всім своїм землякам головного - мирного неба над головою і якомога більше радісних і щасливих днів.