зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Серпня 2020
Робоча поїздка Глави Уряду до Донецької області
30 серпня відбулася робоча поїздка Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля разом з в. о. Міністра енергетики Ольгою Буславець до Донецької області з нагоди святкування Дня шахтаря. В даному заході взяв участь голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов та заступник голови Андрій Зимін.

За словами Глави Уряду, вугільна галузь є однією з важливих складових паливно-енергетичного комплексу України. Найближчими роками українська економіка, енергетична сфера потребуватимуть вугілля, адже це основний енергоресурс для теплової генерації, що відіграє важливу роль у збалансуванні енергосистеми. «Високо цінуємо працю гірників, мужніх і витривалих людей, професіоналів, які демонструють відповідальність і згуртованість у виконанні поставлених завдань. Дякуємо кожному з вас за самовіддану працю», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що вугільна галузь безсумнівно потребує реформування і нових підходів до господарювання.

«Неодноразові зустрічі з гірниками засвідчили нашу спільну готовність до здійснення змін з метою комплексного розв’язання проблемних питань вугледобувної галузі. Європейські умови й безпека праці, належна заробітна плата, беззбитковість вугільних підприємств — це орієнтири для нашої подальшої спільної роботи», — наголосив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також зауважив, що розроблення Концепції та Національної програми справедливої трансформації вугільних регіонів, впровадження пілотного проекту трансформації вугільних шахт — це кроки, які держава здійснює для виведення вугільної галузі з кризи.

«Уряд робитиме всі ці кроки, щоб у шахтарській галузі ситуація покращувалася. Зі свого боку ми вже робимо все можливе, щоб не було боргів по зарплаті, як це було в минулі роки. Цим питанням особисто опікується Президент», — зазначив Глава Уряду.

На завершення Прем’єр-міністр нагородив 12 працівників вугледобувних підприємств Донецької області почесними грамотами та цінними подарунками.

Після завершення офіційної части відбулася зустріч голови Профспілки Віктора Турманова з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем за участі в. о. Міністра енергетики Ольги Буславець та голови Донецької обласної військово-цивілільної адміністрації Павла Кириленка.

Під час даної зустрічі голова Профспілки наголосив на найбільш актуальних питаннях вугільної галузі, які потребують невідкладного вирішення. Це перш за все, фінансування вугільної промисловості до кінця поточного року , необхідність внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік , а також бюджетні показники в проекті Державного бюджету на 2021 рік по вугільній галузі .

Профспілковий лідер запропонував Главі Уряду в найближчий час провести під його головуванням зустрічі з Міністром фінансів України, . в. о. Міністра енергетики та за безпосередньої участі профспілок для узгодження ( обговорення) проектних показників по фінансуванню вугільної галузі на 2021 рік.

Також головою Профспілки було порушено питання стосовно повернення права на пенсію за віком на пільгових умовах окремим категоріям підземних працівників, яке було безпідставно скасовано у 2016 році Постановою Кабінету Міністрів України №461 під час реформування Списків № 1 та №2. Як уже повідомлялося раніше, з приводу даного питання головою Профспілки було направлено звернення до Прем' єр-міністра України.