зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Серпня 2020
Засідання Ради голів Торецької територіальної організаціі Профспілки
У центрі уваги Торецької територіальної організації Профспілки - проблеми гірників. Проблеми вугільної галузі міста, як і багатьох інших шахтарських регіонів, на жаль, не закінчуються. Проте терком Профспілка спільно з керівництвом ДП "Торецьквугілля", як і раніше, роблять все можливе, щоб розв'язати хоча б частину проблемних питань, які впливають на виробничу діяльність шахт.


З інформацією про поточну ситуацію на держпідприємстві на засіданні Ради голів профкомів виступив голова Торецької територіальної організації ПРУПУ Василь Щербань. Профспілковий лідер наголосив, що Укрвуглепрофспілка наполягає на проведенні засідання новоствореного Координаційного центру з трансформації вугільних регіонів, який, на думку голови Профспілки Віктора Турманова, може зіграти важливу роль у реформуванні вугільної галузі країни, внести конкретні та аргументовані пропозиції щодо поліпшення діяльності шахт і підвищенню добробуту шахтарських сімей. На засіданні Антикризового енергетичного штабу 30.08.20р. було запропоновано з даного Координаційного центру вивести представників Профспілки, а ввести туди експертів. Свою категоричну незгоду з такою пропозицією висловив голова Профспілки Віктор Турманов, тому що саме Профспілка володіє найповнішою і не заангажованою інформацією про стан справ в шахтарських регіонах.

На черговому засіданні Антикризового енергетичного штабу голова Профспілки Віктор Турманов знову звернув увагу присутніх на найважливіші шахтарські проблеми. Зокрема, - це питання розрахунків за вугільну продукцію, заборгованості по заробітній платі, поставки електроенергії для вугільних підприємств, а також святкування професійного свята Дня шахтаря.

Стосовно виплати заробітної плати працівникам вугільної галузі в.о. Міністра Ольга Буславец пообіцяла, що гроші в сумі 260 млн. грн., закладені в Держбюджеті четвертого кварталу, а також кошти від реалізації вугільної продукції будуть використані для погашення заборгованості гірникам за липень. Без коштів до Дня шахтаря гірники не залишаться!

Але, як відомо, бюджетні кошти перераховуються на заробітну плату тільки працівникам виробничо-промислової групи, працівникам непромислової групи заробітна плата виплачується з грошей, отриманих від реалізації вугільної продукції. З цього приводу усі територіальні організації Профспілки направили телеграми на адресу Кабінету міністрів України з вимогами планувати кошти в Держбюджеті для виплати заробітної плати всім працівникам вугільної галузі.

Стосовно ситуації на ДП "Торецьквугілля", Василь Щербань проінформував про поїздку генерального директора Володимира Юхименко до Києва для вирішення проблем, пов'язаних із закінченням ліцензії на проведення вибухових робіт та інших питань виробництва.

Проведення святкових заходів на День шахтаря планується в БК «Україна» з дотриманням всіх карантинних заходів.

Голова теркому нагадав, що звітно-виборна кампанія в Торецькій територіальній організації Профспілці стартує вже у вересні 2020 року.


По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки