зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Липня 2020
У четвер, 30 липня, відбулося четверте засідання Антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.
На засіданні були присутні в. о. Міністра енергетики Ольга Буславець, народні депутати, керівництво НКРЕКП, НАЕК «Енергоатом», ДП «Енергоринок», НЕК «Укренерго», ДП «Оператор ринку» та інші представники енергетичної галузі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до НКРЕКП, щоб регулятор терміново ухвалив рішення для збалансування ринку електроенергії та його подальшої ефективної роботи.

«Уряд цікавить збалансування, як ринку в цілому, так і окремих його елементів, зокрема «Енергоатома» та «Гарантованого покупця». Роль НКРЕКП на сьогодні в цьому процесі є вирішальною. Ми звертаємося до регулятора ринку, щоб прискорити процес всіх розрахунків. Міністерство енергетики буде всіляко сприяти та підтримувати такі процеси», — підкреслив очільник Уряду.

Голова Профспілки Віктор Турманов, як член Антикризового штабу, загострив увагу щодо вирішення питання стосовно належної реалізації видобутого вугілля та його оплати, як на підприємствах державної, так і приватної форми власності. З цього приводу було висловлене прохання до Прем’єр-міністра про проведення найближчим часом його окремої зустрічі з керівництвом Міненерго України, Центренерго та Профспілки.

Також було наголошено на необхідності невідкладного проведення першого засідання новоутвореного Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України. Було зазначено, що Профспілка не проти включення до складу даного центру відповідних експертів, але не за рахунок представництва регіональних шахтарських профспілок, які мають бути обов’язково безпосередніми учасниками вироблення відповідних урядових рішень.