зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

25 Липня 2020
Розглянуто плани на короткосрокову та довгострокову перспективу роботи шахт ДП «Львіввугілля» ДП «Волиньвугілля» та ПрАТ «Шахта Надія»
За дорученням в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець новопризначений заступник Міністра енергетики Олександр Зорін з робочою поїздкою відвідав державні підприємства «Львіввугілля», «Волиньвугілля» та ПрАТ «Шахта Надія».

У даному засіданні при розгляді програм роботи шахт від Профспілки працівників вугільної промисловості України брали участь заступник голови Профспілки Андрій Зимін, головний технічний інспектор праці Валерій Шепелєвіч та заступник голови Львівської територіальної організації Профспілки Степан Ярема.

Керівникам підприємств надано доручення щодо підготовки пропозицій стосовно майбутньої роботи шахт з огляду на поточний фінансово-економічний стан, запаси вугілля та перспективи їх розробки.

Зараз у Міненерго розробляють Концепцію розвитку вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів України та план заходів до неї.

В межах розробки Концепції та Національної програми трансформації вугільних регіонів:

- допрацьовується методологія та критерії оцінки ефективності вугільних підприємств (процес закриття має бути поетапним, визначається пріоритетність областей та міст, які потребуватимуть програмної підтримки у першу чергу);

- проаналізовано соціально-економічну ситуацію в областях, що підпадають під трансформацію і зараз розробляються підходи щодо диверсифікації місцевих економік і створення нових робочих місць;

- проводиться оцінка та сегментація трудових ресурсів;

- паралельно на рівні громад розроблені ініціативи, концепції та предТЕО пілотних проектів щодо зменшення залежності громад від вугілля.

На наступному тижні відповідно до затвердженого плану з 28 липня заступник Міністра відвідає вугледобувні підприємства Донецького та Луганського вугільних басейнів разом з представниками профспілок.