зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Липня 2020
ДТЕК Енерго відвантажив першу партію вугілля з шахт Добропіллявугілля на теплоелектростанції Центренерго
14 липня на адресу ТЕС Центренерго було відправлено перші 50 вагонів з вугіллям в рамках контракту на поставку палива між державною компанією та ДТЕК Енерго.
Угода про поставку вугілля дозволила 13 липня відновити роботу шахт ДТЕК Добропіллявугілля, які до цього моменту більше 3 місяців простоювали через неможливість збуту продукції.

Вугілля з шахт Добропіллявугілля поставляється на ТЕС Центренерго за ціною імпортного паритету (Роттердам+), що відповідає європейській ціні та дешевше вугілля державних шахт та газу.

«Відновлення поставок палива на Центренерго – важлива подія не лише для шахт Добропіллявугілля, але і для всієї вугільної галузі. Реалізація українського вугілля на українські ТЕС не лише дасть впевненість шахтарям в завтрашньому дні, але і забезпечить суттєвий вклад в енергонезалежність нашої країни. Зі свого боку ми, як відповідальна компанія, гарантуємо Центренерго стабільне постачання вугілля високої якості по конкурентній, прозорій ціні без корупції», - підкреслив Дмитро Сахарук, генеральний директор ДТЕК Енерго.

На даний момент вугілля, яке відвантажується на станції Центренерго, піднімається зі складу ДТЕК Добропіллявугілля. На підприємствах йдуть підготовчі роботи до відновлення видобутку. Планується, що видобуток на Добропільських шахтах відновиться вже з кінця поточного тижня.

За матеріалами ДТЕК