зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Липня 2020
Єдина команда - єдині цілі
Хороша практика є у Торецької територіальної організаціі Укрвуглепрофспілки - постійно і всебічно інформувати членів своєї Профспілки про всі важливі події, заходи, акції ППВПУ, спрямовані на захист прав і гарантій шахтарів.

Минулої п'ятниці, 3 липня, в теркомі Профспілки був проведен профспілковий актив, на якому голова Торецької територіальної організації Василь Щербань проінформував про перше засідання ЦК ППВПУ яке відбулось в Києві після введення карантинного періоду. Звичайно ж, головним питанням, винесеним на порядок денний, було питання про кризову ситуацію, що склалася у вугільній галузі України.


Із засобів масової інформації відомо про стан справ на державних і приватних вугільних шахтах, де накопичилося тисячі тонн незатребуваного вугілля як газових марок, так і коксівної групи. І незважаючи на проведення за ініціативи Укрвуглепрофспілки Всеукраїнського зібрання працівників вугільної галузі за участю Президента України Володимира Зеленського, виїзне засідання комітету Верховної Ради з ПЕК, зустрічі з галузевим міністром, ситуація не змінилася, шахти залишилися без засобів і багато з них було зупинено на консервацію. Це послужило поштовхом до протестних настроїв на місцях.

А шахтарі "Добропольяугля" поїхали в Київ на акцію протесту з метою привернення увагу Уряду до проблем шахтарських регіонів, була проведена позачергова президія ЦК ППВПУ, де його голова Віктор Турманов виступив з аналізом ситуації у вугільній галузі за останній період, і запропонував конкретні кроки щодо виведення галузі з кризи. Головне завдання зараз - це ввести квоти на імпортну електроенергію і вугілля, і використовувати вугільну продукцію українських шахт. Про це, до речі, йшлося і в зверненні до Президента України.

На жаль, на засіданні Президії не змогла бути присутньою в.о. профільного міністра Ольга Буславец, але зустріч з нею делегації шахтарів відбулася після Президії.

Голова Торецької територіальної організації Василь Щербань на президії підняв проблемні питання нашого держпідприємства, що стосуються перспектив договорів з заводами, які використовують коксівне вугілля, на придбання вугільної продукції наших шахт. В даний час заводи відмовляються від українського вугілля на користь імпортного через різницю в ціні майже в 2 рази! На думку В. Щербаня не можна прибирати з порядку денного питання Списків №1,2, забезпечення шахтарів закритих шахт побутовим паливом і інші.

На зустрічі з в.о. міністра Міненерго Ольгою Буславец Василь Щербань також підняв ці питання, додавши невирішену проблему з відомчими і державними нагородами до Дня шахтаря, яка пов'язана з непроведенням засідання колегії Міненерго. На що в.о. Міністра відповіла, що в найближчому часі відбудеться засідання 1-ої колегії.

Проінформувавши про все це профактив, Василь Щербань висловив прохання профспілковим активістам довести до відома в трудових колективах цю інформацію. Акція протесту, яку проводять шахтарі ДТЕК в Києві під егідою НПГУ, не збігається з інтересами Профспілки працівників вугільної промисловості. На закінчення голова теркому додав, що з 90 тисяч працівників вугільної галузі 61 тисяча - це члени ППВПУ і тільки 18 тисяч - члени НПГУ. "У нас в Торецькому єдина профспілкова організація шахтарів, ми працюємо в єдиній команді," - закінчив профспілковий лідер.



По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки