зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

3 Липня 2020
«ЦЕНТРЕНЕРГО» ПЕРЕРАХУВАЛО БІЛЬШЕ 100 МЛН ГРН ДЕРЖАВНИМ ВУГІЛЬНИМ ШАХТАМ
ПАТ«Центренерго» сплатило державним вугільним шахтам 53 млн грн за останні два тижня червня та ще 49 млн гривень 1 липня. Про це повідомляє пресслужба.

Розрахунок здійснюється відповідно до розробленого плану погашення заборгованостей за отримане вугілля.

«У “Центренерго” ми розробили план розрахунку з українськими вугільними шахтами, який вже реалізується. Я взяв це питання під особистий контроль одразу після призначення на посаду. Ми вже сплатили понад 100 млн грн, пришвидшивши розрахунки у липні. Невдовзі це дозволить зняти питання про зарплати шахтарів з порядку денного – звичайно, якщо на шахтах не буде зловживань», – зазначив в. о. генерального директора ПАТ «Центренерго» Олександр Корчинський.

Він також наголосив, що попри скрутне фінансове становище компанії та 1,4 млрд грн заборгованості з боку ДП «Енергоринок» за вироблену електроенергію, у новому графіку розрахунків на липень вдалося пришвидшити темпи погашення боргів перед вугільними підприємствами.

Вже 1 липня компанія додатково сплатила 49 млн грн з запланованих 120 млн грн в межах липневого графіку. Нагадаємо, в кінці травня Наглядова Рада ПАТ «Центренерго» призначила виконуючим обов'язки генерального директора публічного акціонерного товариства Олександра Корчинського.