зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

10 Червня 2020
Зустріч в Міненерго України
Щойно відбулася зустріч представників профспілкових організацій вугільників Добропілля з в. о. Міністра Ольгою Буславець.

Під час даної зустрічі голова Добропільської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Петро Древаль наголосив на необхідності вирішення ряду нагальних проблем на державному рівні, що стосуються діяльності підприємств Добропільського вугільного регіону.

Як відомо, вже протягом тривалого часу жодна з цих шахт не працює з видобутку вугілля і перспективи їх діяльності невідомі. У виступах голів профспілкових організацій шахт наголошувалося на те, що невизначеність подальшого життєвого буття , шахтарів та їх сім'ї налаштовані на проведення всіляких протестних дій та акцій.

Тому, Міністерство як головний виконавчий орган, відповідальний за реалізацію державної політики у сфері енергетики повинно ініціювати відповідні заходи з прийняття урядових рішень, спрямованих на виправлення стану справ на вугільних підприємствах Добропілля.

Заступник голови Укрвуглепрофспілки Андрій Зиміни у своєму виступі, зокрема, зазначив, що Міненерго України повинно вжити реальні дієві заходи, спрямовані на забезпечення сталої роботи вугільних підприємств незалежно від їх форми власності, а також щодо більш ретельного підбору кадрів по всіх структурних підрозділах Міністерства та вугледобувних підприємств. Непослаблена має бути увага і до питання щодо своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати, погашення наявної заборгованості з неї шахтарям.

В своєму заключному слові в. о Міністра Буславець О. А. запевнила присутніх, що Міністерством будуть вжиті відповідні заходи з вирішення порушених питань і, зокрема, тих, що стосуються виплати заробітної плати всім працівникам вугільної промисловості.