зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Червня 2020
Відбулася нарада ФПУ в режимі відеоконференції.
4 червня в режимі відеоконференції Zoom відбулася нарада керівництва ФПУ з керівниками Всеукраїнських профспілок, територіальних профоб'єднань .

Під час наради учасники розглянули ряд питань, спрямованих на пом’якшення економічних та соціальних наслідків карантинних заходів для людей.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі зазначив, що зараз по всій країни зростає масове невдоволення членів профспілок щодо антипрофспілкового законопроекту № 2681. Це засвідчують заяви та звернення членів профспілок, які надходять практично з усіх регіонів. Відсутня належна реакція на петицію, яку підписали більше 25 тис. членів профспілок про не підтримку антипрофспілкового законопроекту . Відсутня належна реакція на петицію, яку підписали більше 25 тис. членів профспілок про не підтримку антипрофспілкового законопроекту .

Позицію ФПУ підтримала Міжнародна організація профспілок, Європейська конфедерація профспілок, національні профцентри європейських країн, галузеві – Глобальний союз Indastrial та інші у боротьбі з антипрофспілковим законом.
Наше завдання, наголосив профспілковий лідер повернути зазначений законопроект на доопрацювання. Нам потрібна нова його редакція. Через звернення, заяви інші методи впливу ми повинні донести профспілкову позицію до кожного народного депутата України. Якщо належного реагування не буде, ми маємо задіяти всі законні способи протистояння.

Учасники наради всебічно обговоривши порушене питання дійшли висновку про необхідність прийняття рішення Президії ФПУ щодо проведення в червні місяці всеукраїнської попереджувальної акції протесту в м. Києві та на місцях.

Детальніше дану інформацію можна переглянути за посиланням

По матеріалам ФПУ,