зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Травня 2020
Уряд створив Координаційний центр із трансформації вугільних регіонів
13 травня Кабінет Міністрів України підтримав створення Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів. Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Очолювати центр буде прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а його заступником призначили міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

«Неодноразово зазначав, що українські шахтарі та вугільні регіони для мене особисто та для нашого Уряду — це надважливе питання. Саме тому сьогодні на засіданні Кабміну створено Координаційний центр з питань трансформації вугільних регіонів України», — написав прем'єр-міністр.

До складу центру також увійдуть профільні урядовці, голови ОДА, народні депутати, представники вугледобувних підприємств, профспілок, асоціацій органів місцевого самоврядування.

«Трансформація вугільних регіонів має забезпечити диверсифікацію економіки таких регіонів, а також посприяти підвищенню ефективності роботи державних шахт. До відповідних проєктів готові долучатися і наші європейські партнери», — додав Шмигаль.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Президент України Володимир Зеленський анонсував нацпрограму справедливої трансформації вугільних регіонів, пообіцявши, що жодна шахта не буде закрита, поки у людей не з’явиться нова робота.