зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Квітня 2020
В умовах карантину, ми продовжуємо працювати над вирішенням інших нагальних проблем вугільної галузі – Віталій Шубін
15 квітня в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України відбулася селекторна нарада з розгляду питань щодо режимів роботи підприємств вугільної галузі.

У нараді під головуванням т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля, голови Оперативного штабу Мінекоенерго Віталія Шубіна взяли участь профільний заступник Міністра Олексій Рябчин, керівники державних вугледобувних, торфовидобувних підприємств, підприємств реструктуризації та галузевих профспілок. В обговоренні проблемних питань роботи вугільної галузі взяли участь представники Профспілки працівників вугільної промисловості України, яку очолює Віктор Турманов.

«Керівництво Мінекоенерго разом з Прем’єр-Міністром України виплатило всі заборгованості за 2019 рік, вирішило питання, щоб на період дії карантину наші підприємства не відключали від енергопостачання. До кінця місяця будуть затверджені зміни до порядку використання коштів державного бюджету, щоб працівники шахт, які відкачують воду на ліквідованих підприємствах могли отримати заробітну плату. Терміново вирішується питання щодо виділення фінансування на утримання шахти № 10 «Нововолинська» в безаварійному стані», - зазначив Віталій Шубін.

Керівники підприємств поінформували про стан справ із розрахунками у вугільний галузі, забезпеченість трудових колективів засобами для боротьби із поширенням коронавірусом, режиму роботи підприємств в зазначених умовах, та відзвітувались, що наразі немає шахтарів з підтвердженим діагнозом COVID19.

Окремо заступник Міністра Олексій РЯБЧИН звернув увагу керівників на небезпечність COVID19 для шахтарів, закликав дотримуватися режиму надзвичайної ситуації, та зазначив про необхідність щоденного інформування Міністерства про ситуацію із захворюваністю на підприємствах.

«У наших шахтарів багато професійних захворювань, які є вкрай небезпечними у поєднанні з коронавірусом. Міністерство вимагає дотримуватись заходів безпеки та не ризикувати життям і здоров’ям гірників та їх родин», - зазначив О. Рябчин.

По матеріалам Міністерства енергетики та захисту довкілля України