зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

7 Квітня 2020
ПАТ «Центренерго» не продовжено дію договору з шахтою «Надія»
Голова Профспілки Віктор Турманов звернувся до в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України Віталія Шубіна з приводу невідкладного вирішення ряду проблемних питань даного підприємства

Як відомо, шахта «Надія», що перебуває у сфері управління Мінеконенерго України, протягом багатьох років не отримуючи бюджетних коштів, забезпечувала свою сталу роботу, а працівники – мали належний соціальний захист та завжди своєчасно і у повному обсязі отримували зароблену ними плату.

Проте, на цей час за відсутності державного регулювання, підприємство перебуває у критичному стані. З невідомих причин ПАТ «Центренерго» не укладає відповідну угоду на реалізацію вугільної продукції на подальший період, що за відсутності альтернативних споживачів позбавляє будь-якої можливості збуту вугільної продукції. Тому, коли заборгованість з виплати заробітної плати становить біля 30 млн. грн., а за спожиту електроенергію 3,6 млн. грн. - шахтарі та їх сім’ї залишилися без будь-якого фінансового забезпечення та державної підтримки, це обумовило вкрай напружене соціальне становище у трудовому колективі.

Подальша можлива повна зупинка роботи даного підприємства призведе не тільки до втрати понад 700 робочих місць, але й до затоплення гірничих виробок, виведення з ладу шахтних машин і механізмів та непередбачуваних негативних екологічних наслідків.

У Звернення запропоновано Міністерству винайти необхідні рішення з проблемних питань даного підприємства.