зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Березня 2020
Кабмін пропонує збільшити витрати на вугільну галузь
Кабінет Міністрів України при підготовці змін до Державного бюджету не має наміру зменшувати фінансування для аграріїв і фермерів, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль

"Кабінет міністрів прораховує наслідки епідемії коронавірусу, і саме тому в оновленому бюджеті ми пропонуємо продовжити фінансування основних програм підтримки економіки. Після детального перегляду та аудиту всіх бюджетних програм ми плануємо зберегти фінансування в повному обсязі для наших аграріїв і фермерів. Підтримка сільськогосподарських товаровиробників не буде зменшена ні на гривню і складе лише в цьому році 4 млрд грн", - написав Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

Також Прем'єр зазначив, що Уряд продовжує фінансування реформи оборонно-промислового комплексу, а витрати на новітні технології та нарощування потужностей для виготовлення оборонної продукції збережені на рівні 2,5 млрд грн.

"Плануємо зберегти майже на 100% фінансування будівництва і ремонту доріг в Україні. На розвиток мережі автомобільних доріг - 37,3 млрд грн, а на субвенцію місцевим бюджетам для дорожнього господарства заплановано 21,8 млрд грн", - додав він.

Крім того, за словами Шмигаля, серед програм, які уряд пропонує збільшити - це виділення додаткових 1,6 млрд грн на реструктуризацію вугільної галузі. Загальний обсяг програми пропонується встановити на рівні 3,6 млрд грн.

За повідомленням ЗМІ