зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Березня 2020
ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ВІД УРЯДУ ЗУПИНИТИ ПРОСУВАННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ «ПРО ПРАЦЮ»
Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надіслано на погодження з одноденний строк проект Закону України «Про працю», який відкликаний з Верховної Ради України.


СПО об’єднань профспілок визнаючи необхідність реформування трудового законодавства, не погодив законопроект, оскільки він не зазнав жодним змін порівно з відкликаним. Нагадуємо, що неоліберальний законопроекту «Про працю» отримав негативну оцінку не лише профспілок, а й Міжнародного бюро праці, провідних національних наукових установ, закладів освіти, та експертів трудового права. Законопроект отримав негативну оцінку більшості Комітетів Верховної Ради України, зокрема Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

З огляду на зазначене, Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 7 мільйонів працівників, вимагає від Кабінету Міністрів України зупинити просування законопроекту «Про працю», як такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, ратифікованим Україною, та Директивам Європейського союзу.

По матерыалам ФПУ.