зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Січня 2020
ВІДБУЛАСЬ НАРАДА КЕРІВНИКІВ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ПРОФСПІЛОК
27 січня у Будинку профспілок у Києві відбулась нарада керівників Спільного представницького органу всеукраїнських профоб’єднань на національному рівні, де розглянуто актуальні питання профспілкової діяльності, зокрема, з виконання рішень Всеукраїнського профспілкового віче та проведення по всій країні «Хвилі гніву» проти антинародної політики Уряду.


На нараді зазначалось, що проведений фаховий аналіз правових аспектів схвалення КМУ законопроекту №2708 «Про працю» надає профспілкам підстави для його оскарження у судовому порядку.

Спільно з Всеукраїнською професійною спілкою адвокатів складено судовий позов, в якому вказано на порушення процедури підготовки Урядом відповідних нормативно-правових актів, зокрема, щодо недотримання законодавства про регуляторну політику.

Протокольним рішення нарада делегувала СПО об’єднань профспілок на своєму найближчому засіданні ухвалити відповідне рішення та у встановленому порядку подати позов до Окружного адміністративного суду м. Києва.

На нараді було представлено інформацію щодо інформування керівниками СПО Міжнародного бюро праці, Єврокомісії, МКП і ЄКП, інших міжнародних профоб’єднань про ситуацію в Україні, а також рішення Всеукраїнського профспілкового віче про мобілізацію профспілок по всій країні для проведення протестних заходів на захист трудових прав людини праці. Так, 30 січня 2020 року по обласним центрам Україні прокотиться «Хвиля гніву» у форматі зборів, мітингів, пікетувань і демонстрацій, де спілчани висуватимуть вимогу відхилити антинародні проекти законів про працю, соціальне забезпечення та діяльність профспілок.

Дії українських профспілок матимуть міжнародну підтримку, про що під час наради заявив координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук.

По матеріалам ФПУ.