зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Січня 2020
ПРОФСПІЛКИ ВИЙДУТЬ НА АКЦІЇ ПРОТЕСТУ
Федерація профспілок України повідомляє, що на засіданні СПО об'єднань профспілок 28 грудня 2019 року було розглянуто проект Закону України «Про працю», який схвалено Кабінетом Міністрів України і передано на розгляд Верховної Ради України ( реєстр. № 2708).

Членами СПО об'єднань профспілок висловлено рішучий протест проти даного законопроекту, оскільки він значно погіршує права і гарантії працівників, позбавляє профспілки на представництво та захист прав працівника. Також членами СПО ініційовано проведення колективних протестних дій аж до загальнонаціонального страйку. Зокрема, 15 січня 2020 року профспілками буде проведено попереджувальну акцію-пікетування Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України (м. Київ, вул. Банкова, 6-8) під час розгляду проекту закону «Про працю» (реєстр.№ 2708).

В той же час, наприкінці грудня 2019 року у Верховній Раді України зареєстровано нові законопроекти , які порушують права працівників та несуть загрозу існуванню самих профспілок.

А саме:

- Реєстр. № 2681 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)». За даним законопроектом профкоми витісняються з підприємства, їх позбавляють фінансової незалежності, а профактивістів – додаткових гарантій профспілкової діяльності;

- Реєстр № 2706 - про медіацію;

- Реєстр. № 2686 - про страйки та локаути.

Виходячи із ситуації нових викликів і загроз, які постали перед працівниками і профспілками країни 16 січня ц.р. провести Всеукраїнське профспілкове віче у м. Києві та регіонах України на захист конституційних трудових і соціально- економічних прав працівників і діяльності профспілок.