зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

18 Грудня 2019
Вирішення соціальних питань є пріоритетом у процесі реформування вугільної галузі
Перший заступник Міністра Віталій Шубін та заступник Міністра Станіслав Ковалевський зустрілися з представниками профспілки працівників вугільної промисловості та трудових колективів шахтарів, які сьогодні у Києві мітингували та вимагали не допустити знищення вугільної галузі та забезпечити енергобезпеку країни.


Під час зустрічі обговорили шляхи врегулювання проблемних питань роботи вугільної галузі, яка є дотаційною та упродовж багатьох років потребує значних фінансових витрат держави.

Віталій Шубін запевнив, що міністерство працює над вирішенням проблемних питань, що накопичувались роками. Але зауважив, що це буде не швидко: «Є певний процес вирішення проблем і маємо кожне питання розглядати окремо. Зокрема, завтра Уряд розглядатиме питання компенсації заробітної плати шахтарям».

За його словами, Міністр поставив завдання профільному заступнику зробити аналітику, які шахти мають перспективу, а які ні: «Запевняю Вас, жодного рішення щодо закриття шахт не буде прийматися без попереднього обговорення та вирішення соціального питання».

Водночас Станіслав Ковалевський повідомив, що впродовж листопада – грудня цього року проведено розгляд програм розвитку виробничо-господарської діяльності державних вугледобувних підприємств у 2019 році, проектів програм на 2020 рік та подальшого перспективного розвитку. Складено протокол, яким визначено, які шахти будуть готуватися до приватизації, які мають перспективу розвитку із залученням інвестицій та впровадження державно-приватного партнерства.

Віталій Шубін також звернувся до гірників з пропозицією спільними силами реформувати вугільну галузь. «З кабінету не завжди все видно. Маємо разом виробити стратегію та напрацювати механізми вирішення проблемних питань. І ви якраз є індикатором ефективності нашої роботи».

По матеріалам Міністерства енергетики та захисту довкілля України.