зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

13 Листопада 2019
Протестний шахтарський тиск посилюється
У відповідності з прийнятими рішеннями профспілкових органів, в шахтарських регіонах України здійснюються протестні акції, спрямовані на невідкладне вирішення нагальних шахтарських проблем, в першу чергу – по забезпеченню виплати заробітної плати шахтарям.

45 гірників шахти «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» з учорашнього дня майже добу не виходять на поверхню, перебуваючи в підземних виробках на своїх робочих місцях, вимагають виплати заробленої ними плати з червня по жовтень місяці цього року.

Сьогодні, у місті Мирнограді доведені до повного зубожіння та майже на грані відчаю шахтарі підприємства ДП «Мирноградвугілля» перекрили автодорогу, вимагаючи від керівництва державного підприємства та міської ради народних депутатів безпосереднього втручання та здійснення активних дій, спрямованих на вирішення питання з виплати заробітної плати працівникам підприємства.
Головою Покровсько-Мирноградської територіальної організації Профспілки Романом Сиротюком за дорученням шахтарів регіону направлено відкритого листа до Президента України Володимира Зеленського, в якому висловлені вимоги шахтарів з подолання наявних кризових явищ у вугільній галузі.

Аналогічна ситуація склалася в шахтарських містах Торецьку, Селидове, Лисичанську та інших.

Зокрема, у зв’язку з невиплатою заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля», в трудових колективах соціальна напруга на грані вибуху. Лунають заклики до здійснення радикальних дій. Сьогодні, на спільній нараді голів профспілкових організацій підприємств ДП «Львіввугілля» прийнято рішення, що завтра 14 листопада ц.р. здійснити пішу ходу чисельністю 300 чол. по вулицях Львова з наступним пікетуванням Львівської облдержадміністрації і обласної ради. У разі невиконання шахтарських вимог провести в наступні дні пікетування офісу Президента України, Кабінету Міністрів України та інших владних структур.

Голова Профспілки Віктор Турманов щойно поінформував особисто Міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля з даної ситуації, вимагаючи здійснення невідкладних оперативних дій по вирішенню порушених питань шахтарів.