зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Листопада 2019
Звернення шахтарів Львівщини до Президента України Володимира Зеленського
За дорученням трудових колективів ДП «Львіввугілля» голова Львівської територіальної організації Олег Турчин звернувся до керівництва Львівської облдержадміністрації та обласної ради з приводу критичної ситуації, пов’язаною з невиплатою заробітної плати шахтарям, та здійснення відповідних протестних акцій. У листі вимагається терміново провести в облдержадміністрації у термін 12-13 листопада 2019 р. зустріч з головами первинних профспілкових організацій та керівниками шахт. У разі ігнорування шахтарських вимог та непроведення зустрічі у визначений термін, колектив ДП «Львіввугілля» залишає за собою право здійснення відповідних акцій протесту.

Також, направлено відкритого листа до Президента України Володимира Зеленського, в якому зазначається:

«У Львівській області, в шахтарському регіоні в місті Червонограді та Сокальському районі загальною чисельністю понад 150 тис. мешканців склалася надзвичайна соціально-економічна ситуація, наслідки якої важко передбачити, а невтручання органів влади може призвести до соціального вибуху.

ДП «Львіввугілля» є містоутворючим та бюджетоутворюючим підприємством, платежі якого для міста Червонограда та Сокальського району складають майже половину їх бюджетів.

Станом на 11.11.2019 року обсяг заборгованої зарплати працівникам ДП «Львіввугілля» складає 354 млн. грн., що становить більше двомісячного фонду оплати праці. Відповідно кошти не надходять до бюджетів, не сплачуються податки, комунальні послуги та інше.

В першій декаді листопада проводились зустрічі на різних рівнях, в тому числі в Кабінеті Міністрів України, з намаганням вирішити проблемні питання державного сектору вугільної промисловості та забезпечення виплати заборгованої зарплати. Але практичних наслідків майже немає. Тому, терпіння шахтарів вичерпано.

За відсутності зрозумілого відповідального діалогу та невирішеності питань стосовно виплати заборгованої заробітної плати, визначення обсягів необхідного фінансування в 2019-2020 роках, збуту вугільної продукції та подальшої перспективи роботи ДП «Львіввугілля», залишається лише проведення протестних акцій шахтарів, які підтримують всі мешканці регіону».