зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

31 Жовтня 2019
Зустріч представників Укрвуглепрофспілки у профільному Міністерстві.
Сьогодні, 31 жовтня, в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України відбулася зустріч голови Профспілки Віктора Турманова , голів Львівської, Селидівської територіальних організацій та голів первинних профспілкових організацій з заступником Міністра Станіславом Ковалевським. На зустрічі головою Профспілки Турмановим В. І. було порушено питання стосовно роботи вугільних підприємств, технічного переоснащення шахт, виплати поточної заробітної плати і погашення наявних боргів з неї, кадрового забезпечення та бюджетного фінансування галузі у 2019 - 2020 роках.

Львівська територіальна організація висловила глибоке занепокоєння стосовно невирішеності проблемних питань поточної роботи та перспективи діяльності шахт ДП «Львіввугілля». Було наголошено на необхідності проведення в найближчий час зустрічі з Прем'єр-міністром України за участі профспілок, керівників державних вугледобувних підприємств та губернаторів вугільних регіонів, з нагальних питань вугільної галузі країни. Уряду України необхідно чітко визначитися з майбутнім вугільної промисловості , як важливішої частини із забезпечення енергетичної незалежності України.


Представниками Селидівської територіальної організації була відзначена на необхідність негайної виплати поточної заробітної плати , а також- необхідності вирішення питань щодо стабільного забезпечення електроенергією вугледобувних підприємств, модернізації гірничошахтного обладнання, введення в дію нових лав. Вкрай значущою на цей час є проблема роботи збагачульних фабрик, у зв'язку з припиненням роботи яких не відбувається переробка видобутку вугілля. Невідкладного вирішення потребує питання і щодо стабільного забезпечення електроенергією вугледобувних підприємств, винайдення джерел фінансування за сплату спожитої електроенергії та списання наявної заборгованості з неї, яка досягла значних обсягів. Учасники зустрічі зазначали і необхідність припинити кадрове безладдя, що існує на цей час при призначенні керівників державних вугільних підприємств і відповідно - структурних підрозділів, яке здійснюється, як правило, без врахування думки трудових колективі та професійних якостей посадовців.