зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Жовтня 2019
Зустріч з Прем'єр-міністром України
В понеділок, 28 жовтня в м. Маріуполі відбулася зустріч керівників галузевих вугільних профспілок з Прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Під час даної зустрічі головою Укрвуглепрофспілки Віктором Турмановим було наголошено, що незважаючи на багаточисельні звернення трудових шахтарських колективів та профспілок, непомірно затягнуто процес внесення змін до Державного бюджету України на 2019 рік в частині додаткового виділення коштів, обсягом 1 млрд. грн. на виплату заробітної плати шахтарям та погашення заборгованості з неї. Відповідаючи на дане проблемне питання керівник Уряду зазначив, що протягом найближчих трьох днів на Верховній Раді України має бути прийняте відповідне законодавче рішення і в наступні 4-5 дні кошти надійдуть на державні вугледобувні підприємства.

Що стосується невідповідності реальним запитам вугільників проектних показників Державного бюджету України на 2020 рік, то Прем’єр-міністром України визначено в найближчі дні в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України створити робочу групу з числа керівників відповідних підрозділів і фахових спеціалістів Міністерства за участю представників вугільних профспілок. Даною робочою групою на підставі ретельної оцінки існуючого стану вугледобувних підприємств повинні бути визначені необхідні обсяги фінансових витрат по відповідних програмах в Державному бюджеті України на 2020 рік.

На запит голови Профспілки Віктора Турманова щодо проведення відповідної наради в Кабінеті Міністрів України під головуванням Прем'єр-міністра України за участю представників Міністерства енергетики та захисту довкілля, Міністерства фінансів, голів обласних державних адміністрацій і керівників місцевого самоврядування, генеральних директорів шахт та представників вугільних профспілок, Олексій Гончарук дав згоду на проведення такої наради в першій декаді листопада 2019 року.

Що стосується закриття шахт , то Прем'єр-міністр запевнив, що ці проблеми будуть вирішуватися комплексно з розв'язанням всіх соціальних питань.