зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Липня 2019
Нарада в Міненерговугілля України.
Сьогодні, 23 липня, в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України за ініціативи галузевих профспілок України під головуванням заступника Міністра Анатолія Корзуна відбулася нарада.

На даній нараді було розглянуто такі питання: виплата заробітної плати, укладення договорів на постачання електричної енергії в установленому законодавством порядку та здійснення розрахунків за її споживання, виконання графіку введення лав в роботу, причини його невиконання, існуючи проблеми, заходи, що вживались для подолання негативних тенденцій та заходи щодо наближення терміну введення лав в роботу, пропозиції для покращення ситуації, реалізація вугільної продукції, в тому числі за рахунок підняття вугілля з аварійних складів шахт та збагачувальних фабрик, стан розрахунків за реалізовану вугільну продукцію.

В нараді взяли участь керівники державних вугледобувних підприємств, а також голова Укрвуглепрофспілки разом з головами територіальних і первинних організацій Профспілки.

На початку наради заступник Міністра Анатолій Корзун поінформував присутніх про стан справ у вугільній галузі, який на даний час досяг критичної мети. Зокрема, він наголосив на постійній заборгованості виплаті по заробітної плати, неспроможність державних вугледобувних підприємств сплачувати рахунки за спожиту електроенергію, а також відсутністю коштів на проведення модернізації вугільних підприємств.

В свою чергу керівники державних вугледобувних підприємств доповіли про наявну ситуацію на підлеглих їм підприємствах. Позицію профспілок висловили керівники первинних і територіальних організацій стосовно вирішення даної кризової ситуації галузі.

Після бурхливої та емоційної дискусії було прийнято рішення про направлення звернення до Президента України. Верховної Ради України, Прем'єр- міністра України щодо шляхів подолання критичної ситуації на державних вугледобувних підприємствах (звернення додається).

Скачать PDF



Скачать PDF


Скачать PDF



Скачать PDF