зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

3 Червня 2019
Про результати наради РНБО під головуванням Президента України
Після візиту Президента України Володимира Зеленського на шахту « Лісова» ДП « Львіввугілля» , де в результаті обвалу породи загинуло два гірники було скликано термінове засідання РНБО.

Дане засідання відбулося в п'ятницю, 31 травня, на якому було розглянуто питання енергетичного сектору , в тому числі і питання вугільної галузі та прийняті відповідні рішення.

Зокрема:

1) у стислі терміни буде виплачена заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт. Водночас, Уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації у цій галузі, насамперед – посилення безпеки шахтарів. Також з ініціативи Президента України буде вирішене питання придбання житла для родини гірника, який загинув на шахті «Лісова». У нього залишилося троє дітей;

2) критичну ситуацію з функціонування ДП «Вода Донбасу» Уряд повинен її владнати якнайшвидше. Це – відновлення водопостачання для понад 100 тисяч громадян.

3) оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії, яке має відбутися 1 липня цього року, та доцільність його відтермінування. Прем’єр-міністр України запевнив, що в Уряді є рішення, яке дозволить уникнути збільшення тарифів на електроенергію, – незалежно від дати запровадження ринку електроенергії.