зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Травня 2019
Профспілки Львівщини під Адміністрацією Президента України.
Сьогодні з 7:00 голови Первинних профспілкових організацій шахт ДП «Львіввугілля»на чолі з головою Укрвуглепрофспілки Віктором Турмановим та головою Львівської територіальної організації Профспілки Олегом Турчиним перебувають на вул. Банкова у м. Києві під Адміністрацією Президента України з метою проведення зустрічі з представником Президента.


Шахтарі приїхали вимагати не лише негайно повернути борги по заробітній платі, але й терміново вирішити питання відвантаження вугілля.

На сьогодні ситуація з виплати поточної заробітної плати працівникам та погашення заборгованості з неї набула критичної межі - виплачено тільки 78% за березень 2019 року. Заборгованість по заробітній платі на ДП «Львіввугілля» становить 215, 6 млн. грн.

Поряд із заборгованістю по заробітній платі до цього часу не вирішеним залишається питання збуту і відвантаження готової товарної вугільної продукції. Так , ДП « Держвуглепостач» заборгувало ДП « Львіввугілля» за активоване та відвантажене вугілля 176 889 грн.

Представники профспілок провели зустріч з Міністром Ігорем Насаликом, на якій вони порушували питання виплати заробітної плати та налагодження збуту вугілля, а також перерозподіл наявних бюджетних коштів в сумі 650 млн. грн., що передбачені на технічне переоснащення шахт спрямувати на виплату заробітної плати шахтарям . В свою чергу Міністр Ігор Насалик прийняв пропозицію генеральних директорів державних вугледобувних підприємств по зниженню ціни на вугілля до 2600 грн. за тонну та пообіцяв представникам профспілок протягом тижня вирішити порушені на зустрічі питання.

З представниками шахтарських профспілок зустрівся представник Президента в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус , якому було передано вимоги шахтарів Львівщини, а також звернення голови Профспілки Віктора Турманова до Президента України з приводу критичної ситуації, яка склалася на державних вугледобувних підприємствах України. В свою чергу, Представник Президента пообіцяв співпрацювати у вирішенні нагальних шахтарських питань.

Разом, з тим голова Профспілки Віктор Турманов та голова Львівської територіальної організації Профспілки Олег Турчин провели зустріч із заступником Міністра Анатолієм Корзуном, на якій обговорили проблемні питання державних вугледобувних підприємств.