зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Березня 2019
Нарада в Міністерстві соціальної політики України
Під головуванням заступника Міністра М. Шамбіра та за участі представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Державної служби з питань праці та Профспілки працівників вугільної промисловості України 28 березня поточного року в Міністерстві соціальної політики України відбулася нарада по обговоренню проблемних питань вугільних підприємств, що визначені Постановою Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України від 22.02.2019р. « Про соціально-економічний стан вугледобувних підприємств та хід виконання заходів щодо реформування і розвитку вугільної галузі».

Укрвуглепрофспілку на даному заході представляли голова Віктор Турманов та голова Торецької територіальної організації Профспілки Василь Щербань та експерт соціально-економічного відділу Укрвуглепрофспілки Олексій Павлюк.

На початку засідання Віктор Турманов окреслив коло питань, які необхідно вирішити для покращення соціально-економічного стану вугледобувних підприємств. Зокрема, він наголосив на необхідності врегулювання питання щодо сплати вугледобувними підприємствами єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та удосконалення механізму зарахування поточних платежів при наявності у підприємств заборгованості минулих років, а також врегулюванні спірних проблем з формування Списків № 1 та №2,затверджених Постановою КМУ №461 від 24. 06. 2016 року та інші питання.

Василь Щербань у своєму виступі порушив питання стосовно оплати праці працівників непромислової групи. Зокрема, він зазначив, що невиплата заробітної плати цім категоріям працівників може порушити «технологічний процес», який в свою чергу може призвести до зупинки виробництва. Також було наголошено, що у зв'язку з постійними недофінансуванням вугільної галузі, державні вугледобувні підприємства не змозі сплачувати ЄСВ та борги минулих років. Профспілковим лідером було порушено питання стосовно необхідності усунення наявних проблем щодо оплати лікарняних листків працівникам вугледобувних підприємств.

Представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України у своїх виступах відзначали нагальну необхідність збільшення бюджетного фінансування галузі для усунення зазначених соціально-економічних проблем шахтарів.

Заступник Міністра Микола Шамбір підсумовуючи результати обговорення даної наради зазначив, що Міністерство соціальної політики України буде і надалі активно співпрацювати з Профспілкою і Міністерством енергетики та вугільної промисловості України в частині напрацювання механізмів для розв'язання проблемних питань галузі.