зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Березня 2019
Постачальник "останньої надії" продовжить обслуговувати проблемних споживачів після 1 квітня
Споживачі елетроенергії, які знаходяться на постачанні у державного підприємства "Укрінтеренерго" як постачальника "останньої надії" (ПОН), і які не змогли знайти іншого контрагента після закінчення 90-денного терміну (максимально дозволеного для перебування на постачання у ПОН), продовжать купувати у нього електроенергію за вільними цінами.

Як повідомила голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, таке рішення Уряд ухвалив у середу за пропозицією НКРЕКП.

Таким чином, вдасться уникнути масових відключень проблемних категорій споживачів - в першу чергу водопостачальних і вугледобувних підприємств.
Разом з тим, підкреслює О.Кривенко, споживачі, які мають заборгованість перед "Укрінтеренерго", зобов'язані її реструктуризувати.

За даними НКРЕКП, заборгованість за електроенргію споживачів ПОН з початку року склала 1,8 млрд грн. Найбільше заборгували вугледобувні держпідприємства (583 млн грн), КП "Вода Донбасу" (180 млн грн), "Аульський водовід" (близько 100 млн грн).