зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Листопада 2017
ДТЕК за 10 міс. наростив закупівлю вугілля у держшахт на 10%
"ДТЕК Енерго" за 10 місяців 2017 року збільшила закупівлю вугілля марки "Г" у держшахт Львівсько-Волинського басейну (ЛВБ) на 9,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 595 тис. тонн. Про це повідомиляє прес-служба компанії.

В жовтні-2017 поставки вугілля з шахт ЛВБ на станції "ДТЕК" виросли на 42% в порівнянні з жовтнем минулого року - до 74 тис. тонн.


Збільшення закупівлі викликано зростанням навантаження на ТЕС, які працюють на українському вугіллі марки "Г". Крім того, з осені 2017 року додаткова попит на вугілля газової групи виник через переведення антрацитових блоків ТЕС. Завдяки переведенню з антрациту на газове вугілля тільки двох блоків Придніпровської станції потреба у вугіллі газової марки виросла на 80 тис. тонн щомісяця.

У компанії відзначають, що ДТЕК максимально забезпечує свої ТЕС українським вугіллям, щоб забезпечувати стабільне виробництво електроенергії з мінімальним використанням імпортного ресурсу. У той же час в поточному опалювальному періоді компанія знову зіткнулася з сезонним дефіцитом марки "Г", зокрема, вирішуючи цю проблему імпортними поставками з США. У минулому році недолік закривався польським ресурсом, але в цьому році Польща сама відчуває гострий дефіцит вугілля.

"Робота ТЕС ДТЕК на українському вугіллі - залишається нашим стратегічним пріоритетом. Ми всіляко підтримуємо і вітаємо зростання видобутку на українських шахтах, незалежно від форм власності. У цьому сенсі шахтарі ЛВБ продовжують нас радувати, збільшуючи відвантаження на наші ТЕС. Ми продовжуємо купувати все вугілля у державних шахт Львівсько-Волинського басейну, який вони готові відвантажити на наші ТЕС ", - зазначив комерційний директор" ДТЕК Енерго "Віталій Бутенко.

Як повідомлялося, "ДТЕК" в січні-жовтні 2017 року наростив видобуток вугілля марки Г на 9,2% (на 1,6 млн тонн) - до 18,8 млн тонн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.