зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

20 Листопада 2017
Згоди на підвищення тарифів « Укртелекому» профспілки не дали.
16 листопада поточного року відбулося засідання СПО об'єднань профспілок, на якому розглядалося питання чергового підвищення тарифів і послуг ПАТ « Укртелеком» для населення і бюджетних установ .

«Профспілки виступили проти цього і рішенням СПО не підтримали відповідний проект рішення НКРЗІ ( Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації) «Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги», яким планувалось чергове підвищення тарифів у 2018 році для населення: у місті - на 7,1 %, у селі – на 16 % , для бюджетних установ: у місті - на 9 %, у селі – на 27 %.

В засідання СПО від Профспілки працівників вугільної промисловості України взяв участь Перший заступник голови Профспілки Валерій Мамченко, який висловив свої міркування стосовно даного питання. Зокрема, він зазначив про те, що риночні відносини – це природній процес нашої діяльності, а підвищення тарифів в нинішніх умовах економічного становища повинно призводити до подальшого зростання економіки та до зростання заробітної плати працівників.

Якою ж має бути позиція Профспілки?!

Головний девіз: «Сьогодні підвищення заробітної плати - а потім можливе підвищення тарифів!»

Тому, заплановані показники підвищення тарифів повинні бути спочатку закладені до розрахунку підвищення прожиткового мінімуму, що стане базою для підвищення заробітної плати всім працівникам.

І цей підхід повинен бути задіяний не неодноразово при розгляді як сьогодні рішення НКРЗІ, а стати надалі загальновизнаною системою для профспілок.