зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

3 Листопада 2017
Безробітні пройдуть профорієнтацію
Зареєстровані в Центрі зайнятості безробітні, які вимагають професійного навчання, з метою виявлення їх здібностей, можливостей і інших чинників, що впливають на вибір або зміну професії і виду трудової діяльності, проходитимуть професійну орієнтацію.

За результатами профорієнтації, безробітні, бажаючі пройти навчання, укладатимуть договір з центром зайнятості і отримуватимуть напрям на профнавчання. При цьому безробітні зможуть пройти навчання заочно або дистанційно. Зараз передбачається тільки денна форма навчання.

Після успішного завершення повного курсу навчання безробітні отримають документ державного зразка - свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації - за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації безробітних з робітничих професій.


Зміни в Порядок професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних внесено наказом Мінсоцполітики від 15 вересня 2017 року № 1482/1277, який набуде чинності після публікації.

на основі матеріалів ЛІГА: ЗАКОН