зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Липня 2017
ПРАЦЮВАТИ НА ПЕНСІЇ СТАНЕ ПРИБУТКОВІШЕ.
Уряд планує відмовитися від додаткового оподаткування пенсій працівників.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про плани Кабміну зі скасування 15-відсоткового зменшення розміру пенсії для працюючих пенсіонерів. Інакше кажучи, із жовтня така категорія працівників отримуватиме і пенсію, і зарплату в повному обсязі. Крім того, на осінь планується перерахунок пенсії для всіх категорій пенсіонерів.

Такий захід щодо пенсій працівників передбачено проектом пенсійної реформи, яка передбачає також, що пенсійний вік залишиться незмінним і буде встановлено розміри виплат залежно від трудового стажу. Крім того, впроваджується можливість компенсації відсутнього страхового стажу: громадяни, яким бракує стажу, щоб відповідати вимозі щодо мінімальної кількості років, зможуть сплатити внески за бракуючі роки (але не більше 5 років). Планується, серед іншого, встановити і правило про щорічну індексацію.

Водночас, Уряд передбачає скасувати особливі умови виходу на пенсію (крім військовослужбовців). Також з 1 січня 2018 року скасовується право на призначення пенсії за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та інших.

За матеріалами: ЛІГА ЗАКОН.