зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

13 Квітня 2017
Зміни до Прядку реструктуризації шахт.
На засіданні Уряду 12 квітня поточного року було схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної та торфодобувної промисловості».

Проектом постанови законодавчо закріплено норму, згідно з якою буде надано можливість фінансувати процес підготовки збиткових шахт до ліквідації без виділення їх зі складу діючих вугледобувних підприємств, тобто без створення нових юридичних осіб. Це значно скоротить процес підготовки до ліквідації та витрати на її проведення, а майно зазначених шахт буде вчасно передаватись на ліквідацію.

Слід зазначити, що прийняття Постанови дозволить відкрити фінансування за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості», що у свою чергу дасть змогу погасити заборгованість із заробітної плати працівникам підприємств реструктуризації, оплатити спожиту в 2017 р. електроенергію та розпочати виконання робіт в рамках проектів ліквідації шахт, що мінімізує збільшення їх вартості.

Відповідна інформація розміщена на сайті Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.