зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Квітня 2017
Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
4 квітня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України.

На засіданні розглядалися і були прийняті організаційні рішення стосовно: змін у складі правління Фонду, обрання Голови правління Фонду та його заступника, а також були внесені відповідні зміни до складу постійних комісій правління Фонду .

Відповідно до норм частини першої статті 6 представники держави в правлінні Фонду призначаються Кабінетом Міністрів України, представники застрахованих осіб обираються (делегуються) репрезентативними на національному рівні всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, а представники роботодавців - репрезентативними на національному рівні всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців. Порядок обрання (делегування) таких представників визначається сторонами соціального діалогу самостійно .

До правління Фонду соціального страхування України надійшло подання від сторони роботодавців - СПО роботодавців на національному рівні (лист № 17-2-157 від 13.03.2017р.) про те, що в межах квот, встановлених на Зібранні повноважних представників репрезентативних об’єднань організацій роботодавців 24.02.2017р., до правління Фонду делегується 7 представників. Тимчасова мандатна комісія правління Фонду підтвердила повноваження зазначених осіб, правління Фонду прийняло цю інформацію до відома.

Головою правління Фонду обрано САЄНКА Володимира Володимировича – заступника Голови Федерації профспілок України.

Заступником Голови правління Фонду від сторони роботодавців за їх поданням – обрано Райкова Бориса Сергійовича. Від урядової сторони заступником Голови правління Фонду 24 січня цього року було обрано Крентовську Ольгу Петрівну.

В засіданні взяв участь і виступив член правління Фонду, Перший заступник голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Валерій Мамченко.

Виступаючи на засіданні Валерій Мамченко зазначив: « Кожна із сторін з ціллю більш ефективної роботи Фонду повинна самостійно вирішувати свої питання , а не виносити їх на загальне обговорення під час проведення засідання правління Фонду».

Також Валерій Мамченко висловив конкретні пропозиції подальшої організаційної роботи правління та дирекції Фонду.