зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Грудня 2016
Степан Кубів та Андрій Рева зустрілися з представниками профспілок України.
8 грудня поточного року на виконання доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та Міністр соціальної політики України Андрій Рева зустрілися з профспілковими делегатами до Кабінету Міністрів України. Делегати вручили Степану Кубіву проект Резолюції учасників мітингу Всеукраїнської акції профспілок.

“Ми поважаємо роботу профспілок та цінуємо наш діалог, - відзначив на зустрічі Перший віце-прем’єр-міністр. - Деякі з ваших вимог вже враховані Урядом. Так, наприклад, в Бюджеті-2017 закладене підвищення мінімальної заробітної плати до 3200”.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева запевнив делегатів профспілок, що Уряд вже опрацьовує пропозиції профспілкових організацій та проблемні питання, зокрема, що стосуються заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетної сфери та міжтарифних співвідношень.


Крім того, Андрій Рева наголосив на тому, що законодавчі гарантії забезпечення студентів стипендіями мають бути закріплені в Законі України “Про вищу освіту”.

В свою чергу представники профспілок висловили готовність до продовження конструктивного діалогу з Урядом.


Серед учасників зустрічі були представники Федерації профспілок України, Профспілки працівників охорони здоров’я України, Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України, Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, Профспілки працівників вугільної промисловості України, Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України, Профспілки працівників освіти і науки України, ВГО “Союз Чорнобиль” та ін.

Головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктором Турмановим були озвучені проблемні питання вугільної промисловості, зокрема:
- питання заборгованості заробітної плати та необхідності прийняття проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо державної підтримки вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції)»;

- Питання бюджету на 2017 рік. Так проектом Державного бюджету України на наступний рік в цілому на вугільну галузь передбачено лише 1,8 млрд. грн., що складає за розрахунками Міненерговугілля України близько 40,0% від потреби. Ніякого реформування галузі не буде. Необхідно переглянути проект Державного бюджету України на 2017 рік з урахуванням пропозиції Міністра енергетики та вугільної промисловості і Профспілки в обсязі 4 млрд. грн.

- Виділити кошти на добудову та запуск першої черги шахти « №10 Нововолинська» в розмірі 400 млн.грнн.

- Профспілка категорично проти постанови КМУ № 461 і вимагає прийняти по даному питанню пропозиції Міненерговугілля та Профспілки, які направлені Міністру.