зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

2 Червня 2008
Розпочала роботу Міжнародна конференція праці

Як сьогодні повідомило Управління міжнародної роботи апарату Федерації профспілок України з 28 травня по 13 червня 2008 року у Женеві (Швейцарія) проходить 97-а сесія Міжнародної конференції праці. З 1919 року конференція була і залишається найголовнішим міжнародним форумом, на якому обговорюються соціальні питання та питання праці всесвітнього масштабу.

У роботі конференції беруть участь більше трьох тисяч делегатів зі 181 країни-членів Міжнародної організації праці (МОП). Серед них – міністри праці, лідери організацій робітників та роботодавців. Кожна країна має право делегувати двох своїх представників від уряду та по одному від трудящих та роботодавців, кожен з яких має незалежне право висловлюватися і голосувати.

У складі тристоронньої делегації України у роботі конференції візьмуть участь представники Федерації профспілок України. Зокрема, Голова ФПУ О.В. Юркін – в якості делегата від трудящих України, та заступники голови ФПУ І.Я. Луцишин та Г.В. Осовий – в якості радників делегата від трудящих. Представники ФПУ візьмуть участь у роботі комітетів МОП, Голова ФПУ О.В. Юркін виступить на пленарному засіданні під час обговорення доповідей Генерального директора МОП.

Цьогорічна конференція присвячена широкому колу питань. Будуть обговорюватися такі нагальні проблеми сьогодення, як зниження рівня бідності у аграрних регіонах, підвищення кваліфікації та захист прав працівників. Учасники конференції також розглянуть стратегічні завдання стосовно гідних умов та оплати праці.

Крім того будуть обговорюватися шляхи посилення можливостей МОП у допомозі країнам-членам у досягненні їх цілей у контексті глобалізації. Делегати також вирішуватимуть питання покращення працевлаштування, соціального захисту, основних прав та соціального діалогу, адже це той фундамент, на якому тримається Гідна Праця.