зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Профсоюзная учеба

12 Грудня 2023
ПРО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ ДЛЯ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ФПУ З ФІНАНСОВИХ ПИТАНЬ
На виконання Постанови Президії від 30 жовтня 2023 року № 2011 Г« Про підсумки навчання профспілкових працівників у 2022/2023 роки та плани навчання на 20232024 р» 12 грудня ц. р. Федерація професійних спілок України провела великий річний семінар для завідувачів фінансових відділів – головних бухгалтерів всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань.

Під час семінару розглянуто низку актуальних питань фінансової та податкової звітності, обліку доходів та витрат організацій в умовах військового стану, питань надання допомоги профспілкових організацій Збройним Силам України, постраждалим членам профспілок. Напередодні учасникам було розіслано в електронному вигляді широку добірку нормативних матеріалів та роз’яснень, згрупованих за тематикою навчання.



Семінар проводився у комбінованому форматі: основна студія - Зал Президії Будинку Спілок у м. Києві та у режимі відео конференції. Територіальними профоб’єднаннями організовано 16 студій у регіонах, у яких прийняли участь більше 100 представників фінансових служб ЦК профспілок, територіальних профоб’єднань, обкомів профспілок, інших структурних ланок. Безпосередню у залі Президії та у режимі відео конференції взяли участь понад 60 представників ЦК всеукраїнських профспілок. Загальна аудиторія склала більше 200 слухачів.

У виступі головного бухгалтера, керівника управління фінансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи апарату ФПУ Світлани Моторенко було наголошено про важливість і необхідність проведення такого семінару для членських організацій напередодні звітування за 2022рік, про огляд нагальних питань, пов’язаних з діяльністю організацій в умовах військового стану.

Для огляду змін у законодавстві, звітності організацій та актуальних питань було запрошено Світлану Ярошинську – аудитора-консультанта, досвідченого спеціаліста у сфері діяльності профспілкових організацій. Учасникам семінару була надана можливість заздалегідь поставити свої запитання для обговорення на семінарі та отримати на них відповідь.

За підсумками семінару серед учасників семінару відбулось обговорення порушених актуальних питань, обмін досвідом та важливість проведення в подальшому тематичних зустрічей з актуальних питань у період військового стану.


Джерело: ФПУ
Профсоюзная учеба | Направления деятельности | главная