зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Профсоюзная учеба

25 Березня 2021
НАВЧАННЯ ПРОФСПІЛКОВИХ АКТИВІСТІВ ЗАВОДУ "СВІТЛО ШАХТАРЯ"
Первинна профспілкова організація Профспілки працівників вугільної промисловості України Харківського машинобудівного заводу "Світло шахтаря" провела навчання профспілкових активістів.

На порядку денному були розглянуті питання з охорони праці, яким чином забезпечити виконання робіт під час виробничого процесу в рамках вимог нормативно-правових актів. Доповідачем виступав інспектор з питань охорони праці та здоров'я Об'єднання профспілок Харківської області Ірина Шулятєва, яка керуючись своїм особистим досвідом в розслідуваннях страхових випадків на підприємствах області, на конкретних прикладах розповіла та змоделювала ситуації, які дозволять не допустити нещасних випадків, в тому числі групових та зі смертельними наслідками, бути компетентними в питаннях пожежної безпеки, технічної експлуатації машин і механізмів та захисту людей праці.

Основний акцент навчання зроблено на правах профспілкової організації та її представників щодо здійснення контролю за станом охорони праці на підприємстві, виконанням Комплексних заходів щодо встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища та забезпечення їх фінансування.

Значну увагу було приділено питанням боротьби з пандемією смертельно небезпечної коронавірусної хвороби, коли додаткові витрати спрямовуються на протиепідеміологічні заходи, а також особливостям розслідування нещасних випадків та профілактиці профзахворювань на виробництві.

Також були надані відповіді щодо соціального забезпечення працюючих, зокрема по оплаті лікарняних та інших виплат у разі травмування на виробництві.

Під час спілкування до уваги слухачів доведені діючі на теперішній час види відповідальності за порушення правил охорони праці на підприємстві.

Навчання проходило в форматі діалогу, що істотно підвищує розвиток необхідних навичок, сприяє зацікавленості та ефективності.

За матеріалами первинної профспілкової організації машзаводу «Світло шахтаря»
Профсоюзная учеба | Направления деятельности | главная