зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

3 Листопада 2023
АВТІВКИ ВІД БРИТАНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК ПРАЦЮЮТЬ НА ПЕРЕДОВІЙ
На адресу Дніпропетровської територіальної організації Профспілки вугільників прибув черговий гуманітарний вантаж від профспілок Великої Британії та жителів Уельсу.


Наразі на передовій працюють вже дев’ять автівок від британських друзів, і ось прибула десята. У Павлограді гуманітарний вантаж зустрічали представники теркому профспілки, голови первинних профспілкових організацій ППВП шахт та філій «Павлоградвугілля», а також військовослужбовці.

Як підкреслив фахівець теркому Олег Петрівник, серед постійних та надійних друзів Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості – Президент Національної профспілки шахтарів Великої Британії Ніккі Вілсон, Генеральний секретар цієї організації Кріс Кітчен, керівник шахтарської профспілки Уельсу Томас Вейн, депутат парламенту Уельсу Міккі Антонів та інші. «Висловлюємо британським друзям велику вдячність за підтримку України та допомогу нашим Збройним Силам», - підкреслив представник теркому.

Варто сказати, що терком Профспілки та первинні профспілкові організації з перших днів російської агресії проти України допомагають військовим, які захищають нашу Батьківщину, та людям, які постраждали від війни. Як ми вже розповідали, при формуванні територіальної оборони надавалася допомога у придбанні продуктів харчування, виділялися кошти на придбання систем відеоспостереження, інвентарю для господарських робіт. Первинними профспілковими організаціями надавалась допомога лісоматеріалами, скобами, лопатами, кирками та іншими матеріалами та інвентарем для будівництва бліндажів. Виділялися кошти на купівлю військової амуніції, на шахтах налагодили виробництво бронежилетів для наших робітників, які на передовій боронять Батьківщину. Виготовлялися буржуйки та доставлялися на передову.

Були відзначені голови первинних профспілкових організацій Береза О.С. (ш. «Благодатна»), Савкін Ю.О. (ш. «Дніпровська»), Гармаш С.Ю. (Павлоградська автобаза), Дьяков І.І. (шахта «Самарська») та інші - за активну участь у волонтерському русі та допомогу ЗСУ.

Звичайно ж, не залишились осторонь британськи друзі. За ініціативою Дніпропетровського теркому у Великій Британії було створено Фонд допомоги Україні. І він діє досить ефективно. Автівки, обмундирування, взуття, прилади нічного бачення, ліхтарики, медикаменти, реанімаційний блок та багато іншого доставлялося на передову.

Також первинні профспілкові організації залишили на профспілковому обліку військовозобов’язаних, є списки мобілізованих, демобілізованих, поранених, безвісті зниклих, загиблих та солдат, які знаходяться у полоні. Профспілкові активісти постійно спілкуються із сім’ями воїнів, надають фінансову допомогу, путівки на оздоровлення воїнам та їхнім сім’ям. Територіальна організація допомагала у розміщенні внутрішньо переміщених осіб, придбанні для них предметів посуду, холодильників, пральних машин та іншого. Також профспілкою надавалася матеріальна допомога жителям регіону, постраждалим від ракетних ударів.

Одним словом, робиться все можливе, щоб якомога скоріше настала Перемога.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки
Международные связи | Направления деятельности | главная