зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

18 Жовтня 2023
ПРОФСПІЛКИ ПРАЦЮЮТЬ НАД ВСТУПОМ УКРАЇНИ В ЄС ТА ПРИВЕДЕННЯМ УКРАЇНСЬКОГО ЗАКОНОДАВСТВА ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ НОРМ
Міністерство соціальної політики України цінує запропоновану підтримку з боку європейських соціальних партнерів на шляху до вступу України до ЄС та приведення українського законодавства в сфері соціального забезпечення до європейських норм та відкрите для подальшої плідної співпраці.

Про це йдеться у листі Мінсоцполітики до ФПУ.

У ньому також зазначено:

«Міністерство соціальної політики України на виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля від 15.09.2023 № 27834/1/1-23 щодо організації зустрічі з європейськими соціальними партнерами в межах компетенції повідомляє, що 3 жовтня 2023 в приміщенні Мінсоцполітики відбулася зустріч з представниками Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) на чолі з Генеральним секретарем ЄКП Естер Лінч, Генеральним секретарем Європейської асоціації роботодавців Валерією Ронзітті, представниками Федерації профспілок України та Конфедерації вільних профспілок України.

Під час зустрічі керівництвом Міністерства були окреслені пріоритети Мінсоцполітики та обговорені питання подальшої підтримки європейськими соціальними партнерами нашої держави у процесі вступу України до ЄС, залучення соціальних партнерів до імплементації соціального законодавства ЄС в українське законодавство, підвищення посилення інституційної спроможності українських соціальних партнерів.

Зустріч пройшла в атмосфері взаєморозуміння».

Нагадуємо, що на початку жовтня ц.р. Київ відвідала Місія Європейської конфедерації профспілок і Об’єднання роботодавців SEI Europe яка прибула в Україну, щоб підтримати українські профспілки.

Протягом двох днів перебування Місія провела низку зустрічей з керівниками ФПУ і КВПУ, профільних міністерств та парламентських комітетів, УСПП і завершила свою роботу підсумковою пресконференцією в інформаційній агенції «Укрінформ».

За матеріалами Пресцентру ФПУ
Международные связи | Направления деятельности | главная