зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

3 Жовтня 2023
У КИЄВІ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ МІСІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК
2 жовтня у Києві у Будинку профспілок відбулась зустріч членів Місії Європейської конфедерації профспілок і Об’єднання роботодавців SEI Europe з керівництвом ФПУ, всеукраїнських профспілок із підключенням керівників територіальних профоб’єднань, яка прибула, щоб підтримати українські профспілки.


Протягом двох днів перебування Місія проведе низку зустрічей з керівниками профільних міністерств та парламентських комітетів, УСПП і завершить свою роботу підсумковою пресконференцією в інформаційній агенції «Укрінформ», 3 жовтня з 15.45 до 17.00.

У своєму вітальному слові голова ФПУ Григорій Осовий привітав членів місії і, зокрема зазначив, що такий робочий візит відбувається вперше, коли європейська профспілкова команда високого рівня відвідує Україну, ще й у розпал війни з росією. Він заявив, що ФПУ покладає значні очікування на співпрацю з європейськими партнерами та їх допомогу, а також розраховує на підтримку українських профспілок – членських організацій ЄКП та сприяння у налагодженні повноцінного соціального діалогу в Україні. Він підкреслив, що ЄКП є найбільш представницький майданчик для захисту прав працівників, соціального діалогу ЄС.
У травні відбувся з’їзд ЄКП, на якому Естер Лінч була обрана Генеральним секретарем ЄКП і органічно перебрала на себе керівництво, сприяючи подальшому розвитку цієї потужної організації. Наше входження до ЄКП є дуже важливим.
Проблематику профспілкового руху в Україні і ринку праці та стан соціального діалогу в Україні, проілюстрували в своїх презентаціях заступники голови ФПУ Євген Драп’ятий і Олександр Шубін.

Виступаючи перед присутніми Генеральний секретар ЄКП Естер Лінч, зокрема зазначила: «Для нас велика честь бути сьогодні з вами. Вважаю, що всі питання, які ми будемо сьогодні обговорювати на різних рівнях, мають відбуватись за участю представників профспілок України, оскільки ви знаєте, що саме потрібно українським трудівникам, завдяки чому ми зможемо говорити від їх імені. Саме тому ми тут – щоб засвідчити свою солідарність з вами і підтримку українців з боку працівників Європи. Запевняю, що ми й надалі готові вас підтримувати».
Далі відбувся обмін думками з важливих питань розвитку профспілкового руху в Україні. Представники галузевих профспілок обговорили актуальні соціально-економічні питання, проблематику трудових відносин під час воєнного стану.

Наприкінці зустрічі Естер Лінч подякувала учасникам за надану інформацію і підкреслила важливість такого спілкування, особливо у контексті документування тих злочинів, які зараз чинить рф на території України. Винні в цьому мають бути притягнуті до відповідальності.

ЄКП підтримує надання інвестицій у відбудову України після війни. Умова профспілок – ці інвестиції мають супроводжуватись укладенням між роботодавцями і профспілками колективних договорів та створенням гідних умов праці та її оплати. Будемо й надалі працювати з вами у цьому напрямку. Ми також підтримуємо ініційовані вами кампанії щодо підтримки тих, хто зараз воює.

За матеріалами ФПУ.
Международные связи | Направления деятельности | главная