зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

10 Лютого 2023
Онлайн зустріч українських профспілок з глобальними та європейськими профспілками IndustriALL
9 лютого відбулася спільна онлайн зустріч глобальних та європейських профспілок союзу IndustriALL та українських афілійованих профспілок. В даній зустрічі прийняли участь і представники Профспілки працівників вугільної промисловості України.

На початку зустрічі зі вступним словом виступили керівники глобального союзу IndustriALL( Атле Хойе та Кемаль Озкан).

На порядку денному даної зустрічі було обговорено ситуацію Україні з дотриманням українського законодавства та позицію профспілок в частині відстоювання прав і соціальних гарантій людини праці.

Присутні на даному заході представники українських профспілок у своїх виступах розповіли про ситуацію на підприємствах відповідних галузей промисловості у зв’язку з військовими діями на території України.

Також в даній зустрічі прийняли участь представники МОП та моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, котрі у своїх виступах озвучили питання щодо дотримання прав працівників, порушення цих прав на місцях, зокрема, на тимчасово окупованих територіях, а також про дотримання конвенцій МОП в умовах війни.

Представник Профспілки працівників вугільної промисловості України подякував Глобальному союзу IndustriALL за надану фінансову та гуманітарну допомогу українським профспілкам, і зокрема, Укрвуглепрофспілці. Представник Укрвуглепрофспілки доповів про ситуацію, що склалася на підприємствах вугільної галуз у зв’язку з проведенням військових дій, що призвело до втрати підприємств в Донецькій та Луганській областях. Також було з акцентовано увагу на ситуації, яка склалася у зв’язку з об'єднанням ПФУ і ФССУ зазначивши при цьому, що багато працівників місяцями не отримують оплати по листках непрацездатності. Окремо було наголошено на необхідності надання спілчанам правової допомоги в наявних умовах дійсності для чого і була створена «гаряча лінія» Укрвуглепрофспілки.
Международные связи | Направления деятельности | главная