зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

11 Липня 2022
Зустріч керівництва ГС IndustriALL з представниками українських членських організацій
8 липня відбулася зустріч керівництва ГС IndustriALL- Генсека Атле Хойе, заступника Кемаля Озкана з українськими членськими організаціями ГС IndustriALL. На зустріч був запрошений Генеральний Секретар Європейської Федерації IndustriALL-Європа Люк Траєнгл.

В привітальному слові Атле Хойе зазначив, що солідарна підтримка України зростає. Українські членські організації надали коротку інформацію про актуальну ситуацію в Україні та профспілках. Голова Укрелектропрофспілки О.Давиденко розповів про основні виклики в галузі енергетики під час війни.

Профспілку працівників вугільної промисловості на даній зустрічі представляв завідувач відділом організаційної та інформаційної роботи Юрій Білуха,. У своєму виступі представник Укрвуглепрофспілки розповів про ситуацію у Профспілці та щиро подякував від українських профспілок за фінансову допомогу ГС IndustriALL.

Люк Траєнгл підтвердив, що IndustriALL-Європа засудили російську агресію, підтримують територіальну цілісність і проєвропейське майбутнє України.
Він також розповів про основні засади діяльності IndustriALL-Європа, яка є автономною Федерацією, що діє на основі власного Статуту і розповсюджує діяльність в рамках Європейського Союзу. Звичайно, концептуальні речі напрацьовуються з ГС IndustriALL, та діють узгоджено на глобальному рівні.

IndustriaLL-Європа моніторить трудове та соціальне законодавство в ЄС,
працює над поліпшенням соціальної політики, промислової політики, збільшенню та покращенню робочих місць в промислових галузях. Велика увага приділяється ними в період трансформації робочих місць в рамках реалізації Зеленої Угоди ( Greed Deal).

Членськими організаціями IndustriALL-Європа є профспілкові організації з 27 країн- членів ЄС, та країн-кандидатів, таких як Сербія, Північна Македонія, Албанія, а також таких країн, як Норвегія (Норвегія не є членом Європейського Союзу, вона асоціюється із Союзом через членство в Європейському економічному просторі (ЄЕЗ), та Великобританія, яка покинула ЄС. Федерація представляє інтереси 7 млн. працівників.

Велику увагу IndustriALL-Європа приділяє тому, щоб прийняті Директиви на рівні EC в сфері трудової та соціальної політики, були імплементовані в національні законодавства та використовувались на практиці.

Велику роботу IndustriALL-Європа проводить на рівні транснаціональних корпорацій через виробничі Ради ( Works Councils), в ЄС діє 600 виробничих рад, що формують соціальну та колдоговорну політику на рівні компаній.

Люк Траєнгл акцентував увагу, що після набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС, українським галузевим промисловим профспілкам пропонується членство в IndustriALL-Європа. Наші заявки можуть бути розглянуті на Виконкомі IndustriALL- Європа, який запланований на 30 листопада-1 грудня п.р. Членські внески через війну українські членські організації поки сплачувати не будуть.
Членство в IndustriALL-Європа окрім стратегічних задач, дозволить українським профспілкам приймати участь в проектах, що фінансуються з фондів ЄС, і залучити українські профспілки в більш активну роботу на Європейському рівні, зокрема і в питаннях стратегічних та головних політик для профспілок.

Заступник Генсека Кемаль Озкан в заключному слові наголосив, що на прикладі турецьких профспілок, як важливо бути єдиною профспілковою європейською родиною, щоб просувати високі стандарти праці в наших країнах, ще не будучи членом ЄС, нагадав про початок співпраці профспілок в рамках політики « Східного партнерства ЄС».

Кемаль Озка згадав свою поїздку в Ірпінь та Бучу, яка закарбувалась у його серці. Він зазначив, що ГС IndustriALL готовий допомагати членським українським організаціям і надалі, зокрема, і в захисті трудового українського законодавства.

Згідно прийнятого рішення Регіональний офіс ГС IndustriALL запрацює в Тбілісі.
Зустріч пройшла в конструктивній і щирій атмосфері.
Международные связи | Направления деятельности | главная