зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

12 Січня 2022
РОЗВИВАЮЧИ ПЛІДНІ КОНТАКТИ
11 січня у столичному Будинку профспілок відбулась зустріч керівництва Федерації профспілок України з делегацією Данського агентства розвитку профспілок.

У зустрічі взяли участь: з боку Федерації профспілок України – заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Олександр Шубін, Євген Драпятий, Василь Андреєв, представники Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, Профспілки працівників вугільної промисловості України, Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України, Профспілки металургів і гірників України; з данської сторони – директор ДАРП Мадс Бугге Мадсен та керівник Департаменту стратегічного навчання та розвитку ДАРП Йохан Бьог.


Під час бесіди Олександр Шубін проінформував представників данських профспілок про діяльність Федерації профспілок України щодо підвищення ефективності захисту законних прав та інтересів людей праці в Україні. Він подякував за підтримку зусиль українських профспілок у боротьбі за права працівників, висказав зацікавленість ФПУ та її членських організацій у розвитку співпраці з міжнародними організаціями профспілок, зокрема з Данським агентством розвитку профспілок.

«Ми високо цінуємо підтримку датських профспілок щодо забезпечення соціальної справедливості при впровадженні зеленої економіки, щоб при цьому процесі не постраждали працівники підприємств і цілих галузей, не відбулось різкого скорочення робочих місць», - наголосив він.
Володимир Саєнко зазначив, що профспілки України намагаються підвищити ефективність своєї діяльності на захист прав та інтересів людей праці, вони вже готові до більш рішучих кроків, до модернізації та осучаснення форм і методів роботи щодо захисту вимог працівників і профспілок. Це стосується і впливу профспілок на законотворчу діяльність у сфері трудових відносин, створення та збереження робочих місць. І тут українським профспілкам потрібна допомога міжнародного профспілкового руху, зокрема данських профспілок.

Про взаємодію Федерації профспілок України та данських профспілок у сфері розвитку профспілкового руху та організаційної роботи проінформував Євген Драпятий, а у сфері охорони праці та забезпечення гідних і безпечних умов праці – Василь Андреєв. Вони підкреслили, що у таких відносин, такого співробітництва дуже хороші та конструктивні перспективи.

Представники членських організацій ФПУ виробничої сфери висловили свої думки стосовно участі всеукраїнських галузевих та данських профспілок у проекті щодо забезпечення принципу соціальної справедливості при переході на зелену економіку.
Мадс Бугге Мадсен зі свого боку зазначив, що у 2019 році Данське агентство розвитку профспілок, раніше відоме під назвою Ради LO/FTF, разом з Об’єднаною федерацією трудящих Данії (3F) здійснили діагностичний огляд та оцінку потреб членів ФПУ в рамках проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який фінансується Danida у рамках Данської програми європейського сусідства (ДПЄС). «Відтоді ДАРП не брало активної участі у програмі, але нещодавно до нас звернулося Міністерство закордонних справ Данії, щоб вивчити питання можливої участі у майбутній фазі програми, - наголосив він. - Хоча потенційна співпраця між вашою Федерацією та ДАРП базуватиметься на ваших потребах та можливостях, спільний проект міг би зосередитися на таких галузях, як соціальний діалог щодо професійно-технічної освіти, охорона праці та колективно-договірне регулювання, створення системи профспілкових уповноважених, справедливий перехід, роз’яснення політики, взаємне навчання профспілок Данії та України тощо».

Директор ДАРП детально проінформував про цілі та завдання, принципи та перспективи проекту.
В ході зустрічі було обговорено низку питань, зокрема питання можливої співпрацю між ДАРП та ФПУ в рамках ДПЄС, рекомендації діагностичного огляду.

Було підкреслено, що сторони не тільки зацікавлені у розвитку плідних контактів, але і планують розробити конкретний ті дієвий план їх реалізації

За матеріалами ФПУ.

Международные связи | Направления деятельности | главная