зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

5 Грудня 2019
Профспілкове навчання в м. Чернігові.
Нещодавно в Чернігівському навчально-методичному центрі було проведено навчання представників профспілок України-членських організацій Глобального союзу IndustriALL.

Зокрема, 20-22 листопада поточного року було проведено навчальний семінар «Молодіжна робота в первинній профспілковій організації», в якому прийняли участь представники Профспілки – голови молодіжних рад шахт « Благодатна» та «Павлоградська» ПрАТ « ДТЕК « Павлоградвугілля» Едуард Береза, Сергій Самойленко.

На даному семінарі були розглянуті правові основи та передумови успішної діяльності первинної профспілкової організації та її подальші напрямки роботи. Також обговорили правовий статус молодіжних структур в профспілках, актуальність створення молодіжних організацій в первинних профорганізація, обмінялися досвідом роботи вже сформованих “молодіжок”. Окремо розглянули можливості залучення молоді до модернізації інформаційної роботи профспілок. Також учасники дослідили відмінність інструментів мотивації молоді від інших вікових категорій.
Протягом трьох днів, з 26 по 28 листопада, в м. Чернігові був проведений семінар «Колективно-договірна робота в первинній профспілковій організації» за участі представників Укрвуглепрофспілки від Дніпропетровської територіальної організації – Володимир Котенко та Сергій Яценко і від Добропільської територіальної організації- Сергій Савчук.

Учасники семінару проговорили основні процедурні моменти, пов'язані з ведення переговорів на рівні підприємства, визначили критерії якісного колективного договору (на основі реальних потреб працівників), познайомилися з поняттям SMART-планування колдоговірної компанії.

Окремо профспілковці попрацювали з методикою аналізу економічного стану підприємства в період проведення колдоговірної кампанії. Знання економіки дозволяє профспілці підходити більш аргументовано до формування переговорної позиції.

Важливим моментом переговорів є налагодження якісних комунікацій в робочій групі, а також володіння техніками протидії маніпуляціям з боку роботодавця. Цим питанням був присвячений ще один тренінговий блок.

За оцінками організаторів проведення цих двох семінарів всі представники Укрвуглепрофспілки прийняли саму активну участь в обговоренні всіх порушених питань.

Слід також зазначити, що високу оцінку керівника глобального союзу IndustriALL з активної участі в проведенні Міжнародного форуму по гендерній рівності, , що відбувся в м. Женева отримала представниця Укрвуглепрофспілки Любов Абраменко - завідуюча відділом організаційної роботи Покровсько- Мирноградської територіальної організації Профспілки.
Международные связи | Направления деятельности | главная