зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Международные связи

19 Березня 2019
Міжнародна місія Глобального союзу IndustriALL в Україні.
Нещодавно в Україну з робочим візитом прибула Міжнародна місія Глобального союзу IndustriALL, який налічує в своїх рядах 50 млн. спілчан із 140 країн світу, зайнятих у металургійній, гірничодобувній, металообробній, хімічній, енергетичній та інших галузях промисловості. Профспілка працівників вугільної промисловості України входить до складу вищезазначеної організації.


18 березя цього року в м. Києві відбулася зустріч Глобального союзу IndustriALL з членськими організаціями всеукраїнських профспілок. На порядку денному було розглянуто питання щодо зміцнення міжнародної солідарності і спільна робота по захисту трудових прав та дії українських профспілок по розвитку промислової політики. Глобальний союз IndustriALL на даному заході представляли Кемаль Озкан – заступник генерального секретаря Глобального союзу IndustriALL та Вадим Борисов- регіональний секретар Глобального союзу IndustriALL. Цей захід відбувся за сприяння Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, який представляла Юлії Блезиус- директора Представництва цього Фонду.

В роботі даного заходу взяли участь голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов, голова Торецької територіальної організації Профспілки Василь Щербань та голова Донецької шахтобудівельної організації Профспілки Володимир Лащенко.

Відкрив даний захід Сергій Комишев – кородинатор Глобального союзу IndustriALL в Україні – голова Профспілки металургів і гірників України.

Під час свого виступу голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов окреслив стан справ у вугільний галузі, зокрема він зазначив , що заробітна плата працівників державних вугледобувних підприємств становить близько 150 долларів, але і вона виплачується раз в три місяці. Також профспілковий лідер наголосив, що в Україні йде тотальне знищення державного сектору вугільної галузі як такого, про що свідчать бюджетні показники по фінансуванню вугільної галузі на 2019 рік , які закладені в Державному бюджеті України на поточний рік. Було підкреслено, що профспілкові пропозиції повністю ігноруються Урядом України, а для того, щоб вони були почуті – необхідно проводити акції протесту, і тільки тоді урядовці сідають за стіл переговорів з профспілками, але позитивних зрушень майже не відбувається. На завершення свого виступу голова Профспілки запропонував Кемалю Озкану зустрітися з Урядом України з приводу порушених питань.


Голова Торецької територіальної організації Профспілки Василь Щербань свою чергу окреслив ситуацію свого шахтарського регіону ,який знаходиться в зоні розмежування.



На завершення даної зустрічі її учасники розглянули та затвердили з Резолюцію « Про розвиток національної промисловості і солідарних дій всеукраїнських профспілок – членських організацій Глобального союзу IndustriALL» .
( текст Резолюції додається).

Скачать PDF


Скачать PDF

Международные связи | Направления деятельности | главная