зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Спорт

4 Березня 2021
Шахтарські змагання зі спортивної зимової риболовлі.
27 лютого ставок села Варварівка був «окупований» шахтарями. Дніпропетровська територіальна організація Укрвуглепрофспілки організувала традиційні змагання зі спортивної зимової риболовлі. Три автобуса привезли шахтарів - любителів рибної ловлі з Павлограда, Тернівки та Першотравенська.


У теркомі профспілки вугільників до риболовлі готувалися завчасно. Перш за все, подбали про безпеку рибалок. Спеціальна комісія виїжджала на ставок села Варварівка і вимірювала товщину льоду. До запланованого дня його товщина становила до 18,5 см, так що можна було не боятися виходити на лід. На кожній шахті були проведені інструктажі, а на ставок разом з рибалками приїхали працівник рятувальної служби і медична сестра. Звичайно, терком подбав і про призи та нагороди.

Багато рибалок вважають зимову риболовлю цікавіше літньої, і для цього є вагомі підстави. Взимку більшість водойм покривається міцним шаром льоду, що дає можливість обловить ділянки, недоступні в будь-яку іншу пору року. Ще одна перевага - доступність. Грошей, зекономлених на літньому спінінгу, вистачить на покупку пристойного набору зимових снастей. Але для шахтарської зимової риболовлі навіть не це головне. Як одностайно стверджували всі, з ким довелося поговорити, головне - в задоволенні від єднання з природою і від спілкування з друзями.

Звичайно, задоволення від риболовлі і спілкування з друзями дуже важливо, і все ж не можна скидати з рахунків дух змагальності: кожен все ж сподівався, що його улов буде вагомим, гідним того, щоб претендувати на призове місце. А для цього потрібен не тільки азарт, але і велике вміння.

... Результати підбивалися вже ближче до полудня. Найбільший улов - у столяра шахти «Тернівська» Василя Щербини, якому пощастило вивудити 7-кілограмового товстолоба. В якості призу переможцю дісталася туристична газова піч.

«Риболовлею я захоплююся з дитинства, - розповів Василь Васильович. - З віком тяга до неї і до живого спілкування на природі тільки посилилася. За всі роки не пропустив жодної риболовлі, організованої профспілкою ППВП. Від імені всіх хочу висловити подяку за доставлене задоволення ».

Друге місце в особистому заліку зайняв пенсіонер шахти «Дніпровська» Олег Горбунов, який отримав в якості призу туристичну палатку, на третьому місці - Валерій Марченко з шахти «Благодатна» (приз - туристичний казанок).
До слова, єдиною жінкою, яка взяла участь в рибалці, стала пенсіонерка Таїсія Миколаївна Величко, майже 30 років пропрацювала диспетчером на Павлоградської автобазі.

«Рибу ловлю з п'яти років, - поділилася Таїсія Миколаївна. - захоплюється разом з чоловіком Віталієм, водієм автобази. Такі поїздки, звичайно, намагаємося не пропускати. І спасибі профспілці за надану можливість єднання з природою ».
У командному заліку найвагоміший улов у гірників шахти «Дніпровська» (11 кг), друге і третє місце зайняли відповідно шахти «Тернівська» (7 кг) і «Степова» (6,8 кг).

Призи та грошові премії переможцям вручив голова Дніпропетровської територіальної організації ППВПУ Сергій Юнак.

А на завершення рибальського свята відбувся обід з ароматною солдатською кашею.

По матеріалах Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.
Спорт | Направления деятельности | главная